Hoppa till sidans innehåll

U15 spelade i Smålandsstenar

17 OKT 2010 18:21
Eneryda hade två lag på plats i Smålandsstenar!
  • Skapad: 17 OKT 2010 18:21

Gruppspelet
Gvk 1 98 - Eneryda 1    2-0 (25-20, 25-22)
Eneryda 1 - Gvk 1 97   0-2 (23-25, 18-25)
Ljungby 1 - Eneryda 1  1-1 (26-24, 24-26)
Eneryda 1 - Värnamo 1  1-1 (26-24, 25-27)
 
Eneryda 1 bestod av: Felicia Isholt, Linnéa Lepsenyi, Miranda Rundlöf. Elin Lundin och Lovisa Seller.
Laget spelade studntals väldigt bra, men hade också ganska djupa svackor, framförallt i början av dagen och i början av seten. Precis som setsiffrorna visar i de olika matcherna var det väldigt jämna matcher, med många långa bollar. eneryda hade ett bra nätspel vid försvar och när de kom till anfall så var det väldigt bra. Det som saknades var en del fotarbete, vilket hade förbättrat försvarsspelet. Man bör också veta att det var en förhållandevis tuff grupp, där framförallt Gislaved var duktiga. Men om Eneryda hade haft fokus i varje match och set, skulle de ha vunnit mer. I synnerhet skulle de ha vunnit mot Ljungby, som egentligen inte är lika spelskickliga som vi. 
I den sista gruppspelsmatchen mot Värnamo var det mycket bra spel från båda hållen. Väldigt jämnt och riktigt fint spel, även om jag tycker att vi borde vunnit med 2-0 i set. Tjejerna lyckades på ett mycket bra sätt ta hand om Värnamos långa överläggningar och försvaret fungerade ypperligt. Beröm till felicia och Lovisa S för bra pass och till Elin för branta och hårda smashar.
 
Gruppspelet
Gvk 2 97 - eneryda 2  1-1 (25-27, 25-22)
Eneryda 2 - Gvk 2 98  1-1 (10-25, 25-22)
Värnamo 2 - Eneryda 2  2-0 (25-21, 25-16)
 
Eneryda 2 bestod av: Ella Johansson, Natalie Karlsson, Elin V/N, Hanna Lepsenyi, Lovisa Jonsson
Grupp två var en mycket jämn grupp där flera matcher slutade oavgjort. eneryda inledde dagen lite nervöst, men med bra spel i första matchen. Sedan rasade allting i första set mot Gislaved 2 -98. Ingenting fungerade och tjejerna lyckades bara skrapa ihop 10 poäng. Detta mot ett lag som vi ska vinna över. Det var dock bra att tjejerna kunde ladda om inför andra set och där spela bra och vinna.
Mot Värnamo missade vi en hel del servar, vilket bäddade för förlusten.
 
Efter att båda lagen placerat sig på en fjärdeplacering i sina respektive grupper, blev det slutspel om platserna 13-16 (av 17 lag).
Eneryda 1 mötte då Värnamo 4 och vann komfortabelt med 2-0 i set (25-16, 25-15). Enerydatjejerna spelade jättebra, och hade stabila servar. Linnéa hade t.ex. många serve-ess. I den här matcher visade vi att vi egentligen inte hör hemma i botten av serien, utan i mellan- eller kanske till och med toppenskiktet.
 
Eneryda 2 ställdes också mot ett Värnamolag. Nämligen deras 3e lag. Eneryda 2 visade också vad de kan och vann lika komfortabelt med 2-0 (25-21, 25-12). Bra servar av alla, men Lovisa J gjorde extra bra då hennes servar resulterade i flera serve-ess. tack vare bra servemottagning och försvar kunde vi få bra pass och ett välfungerande anfall. Tjejerna spelade i den här matchen så bra som jag vet att de kan och jag vill passa på att berömma Elin V/N för hennes insats under sin första turnering.
 
Båda lagen slutade alltså på en delad 13:e plats och jämnare Enerydalag kan man knappast få.
 
Som sammanfattning vill jag säga att när vi spelar vårt bästa är det riktigt bra, men vi har för dålig lägstanivå och den kan man bara höja genom mycket träning. Våra 13e placeringar visar inte vad vi kan och jag räknar med att vi kommer att prestera bättre framöver och därmed klättra en hel del i serietabellen. Stort beröm till alla tjejerna för deras sista matcher och ett litet extra beröm till Miranda och Lovisa J som ständigt manade på och peppade sina lagkamrater!
Nästa omgång ska vi visa att vi vill avancera och att vi hör hemma på den övre halvan av serien!
 

Mvh


Hanna Kroon
070-631 09 24
This is a mailto link
Ungdomsledare

Skribent: Marcus Nilsson

 

Vi säger TACK
till våra
sponsorer:

 

Anemonen

BT Järn

Carl-Magnus Entreprenad AB

Delta Data

ELME Spreader AB

Elmhults Screentryck

Emmas Massage

Ewas Skrädderi

FRAUSINGS Reklammix

Gerts Busstrafik AB

Harabas Falafel

HEMA Rostfritt

ICA Nära Liatorp

IKEA

Invacare Rea

Kronobergs bil

Kroons Vulk & Service

Mats El

Maxi ICA Stormarknad Älmhult

Mix Prylhuset

NATEK

NYBE AB

OBIK AB

Sibylla

Sjöstugans Camping

Smålands Fastighetsbyrå AB

Suez SITA

Tandhälsan

Vickos Måleri

Widings El

Willys

 

Tänk om

Vi arbetar med projektet Tänk om

 - Vi tänker till om idrott och alkohol

 

Postadress:
Föreningen Eneryda Volley - Volleyboll
c/o Boo Johansson, Norra Kulla
34372 Eneryda

Kontakt:
Tel: 047622018
E-post: This is a mailto link

Se all info