Hoppa till sidans innehåll

Resultat och referat från SM i Volley2000 i Falköping

08 MAJ 2013 22:43
Eneryda volley ställde upp med 4 ungdomslag i helgens Volley2000-SM i Falköping. Totalt sju bilar lämnade Älmhult på fredagen kl. 15.00. Efter en paus i Mullsjö landade spelarna i Falköping vid sjutiden. Efter incheckning i en kyrksal var det dags för invigningen.
  • Skapad: 08 MAJ 2013 22:43

Volley2000-SM 2013

Foto: Jakob Birgersson, Svensk volleyboll.


Lördagen 4 maj
:

Alla 4 lagen tog sig under lördagen vidare till A-slutspel. U13 grön slog Falköping 3 och Sollentuna Merkurius, men förlorade mot Ljungby.

Tjejerna i U13 blå inledde gruppspelet med en 2-0 förlust mot Glommersträsk som senare vann hela gruppen. I andra matchen ställdes dom mot Lindesberg och vände på siffrorna. Eneryda vann med 2-0 i denna match som var riktigt jämn och spännande. Sista matchen i gruppspelet var mot våra kära grannar Ljungby. Denna match gick till tre set där Eneryda vann med 15-10 i sista. Med denna seger i ryggen var det blå laget klara för slutspel och fick den stora äran att möta ett annat duktigt lag, nämligen Enerydas gröna U13-lag som också gick till kvartsfinal.

 

U13-lagen Volley2000-SM 2013

Bakre raden från vänster: Eneryda U13 grön: Julia, Erika, Louise och Hanna.
Coach för gröna laget var Peter Karlsson.
Främre raden från vänster: Eneryda U13 blå: Alice, Linn, Janni och Tuva.
Coach för blå laget var Pär Jonsson.

Båda U15 lagen slog sina motståndare med 2-0 i varje match i gruppspelet och gick vidare som 1:or i grupperna. Vilken kanondag! Bra jobbat tjejer! Eneryda bjöd på kvällen in Ljungby som sov i salen bredvid till eget disco. Inte så många besökte det officiella discot.

 

Söndagen 5 maj:

Söndagen började tidigt för U15 med buss 07.30 till Kinnarps hallen.

Åttondelsfinalerna blev tuffa. Lila laget mötte Glommerträsk och kom aldrig riktigt in i matchen. Vi ledde stort i andra set men förlorade ändå med 2-0.

Rosa laget förlorade efter en tajt tresetare mot Habo. Vi får fortsätta att kämpa med att komma igång snabbare i de första matcherna.

När den största besvikelsen var glömd var det bara att gasa på. Båda lagen vann sedan två matcher var och möttes slutligen i plats om 9-10 plats. I första setet spelade båda lagen avslappnat och fantastiskt bra. När Lila vann första set gick andan ur lag rosa lite grand, som också förlorade 2:a set.
 

Se hela resultatlistan för U15

 

U15 lila laget

Lila U15-laget: Sofia, Matilda, Karin, Lisa och Titti.
Coach för lila laget var Peter Nilsson.

 

U15 rosa laget

Rosa U15-laget: Ebba, Miranda, Josefin, Moa, Celina och Sara.
Coach var Johan Hesselman och ass. coach Anders Dahlberg.

 

U13 mötte varandra i kvartsfinalen

Denna match var så klart lite extra pirrig av naturliga skäl men det blå laget behöll lugnet och gick segrande ur striden med siffrorna 2-0.

Nu var det för lag blå dags för semifinal mot IKSU från Norrland. Denna match kommer jag aldrig att glömma. Tjejerna inledde lite darrigt och fick stryk med 25-20 i första set. I det andra ryckte dom upp sig och vann med 27-25. Efter detta set släppte nerverna totalt och Eneryda spelade som riktiga proffs i inledningen på det tredje setet. När det stod 14-11 till "mina" tjejer i tredje lyckas Linn oturligt nog skada sitt knä och klev av planen. Övriga tjejer i laget blev nog lite omskakade av detta och tyvärr tappar vi finalplatsen med en 17-15 förlust.

Turligt nog kunde Linn spela i sista matchen om 3-4 platsen där vi mötte Sollentuna. Denna match vann vi hyfsat enkelt med 2-0 och en bronspeng var säkrad. Riktigt bra spel i sista matchen. Som tjejerna spelade där hade de även haft en riktigt god chans att vinna en final, men det får vänta tills nästa år.

Lag grön förlorade sedan mot Hässleholm och slutade 6:a.
Se hela resultattabellen för U13


Helgen avslutades alltså med en kamp mellan U15-lagen där båda U13 lagen fanns med i publiken.

Alla tjejerna var helt fantastiska och vi som var med som ledare: Pär Jonsson, Peter Karlsson, Anders Dahlberg, Johan Hesselman och mig själv Peter Nilsson var otroligt stolta och nöjda efter en fantastisk helg.

Foto: Pär Jonsson, Peter Karlsson och Peter Nilsson.

Skribent: Pär Jonsson & Peter Nilsson

 

Vi säger TACK
till våra
sponsorer:

 

Anemonen

BT Järn

Carl-Magnus Entreprenad AB

Delta Data

ELME Spreader AB

Elmhults Screentryck

Emmas Massage

Ewas Skrädderi

FRAUSINGS Reklammix

Gerts Busstrafik AB

Harabas Falafel

HEMA Rostfritt

ICA Nära Liatorp

IKEA

Invacare Rea

Kronobergs bil

Kroons Vulk & Service

Mats El

Maxi ICA Stormarknad Älmhult

Mix Prylhuset

NATEK

NYBE AB

OBIK AB

Sibylla

Sjöstugans Camping

Smålands Fastighetsbyrå AB

Suez SITA

Tandhälsan

Vickos Måleri

Widings El

Willys

 

Tänk om

Vi arbetar med projektet Tänk om

 - Vi tänker till om idrott och alkohol

 

Postadress:
Föreningen Eneryda Volley - Volleyboll
c/o Boo Johansson, Norra Kulla
34372 Eneryda

Kontakt:
Tel: 047622018
E-post: This is a mailto link

Se all info