Hoppa till sidans innehåll

Herrarna kom tvåa i helgen!

25 OKT 2010 16:00
Herrarna hade under söndagen sitt andra sammandrag för säsongen, även denna gång kom vi ända till final.
  • Skapad: 25 OKT 2010 16:00

Dagen till ära var vi 9 personer i truppen. 

Det var sex anmälda lag, tyvärr fick Karlskrona någon form av förhinder och vi var således fem lag som skulle tampas under dagen; Eneryda, Moheda, Halmstad, Spike och Jönköpings BC.

 

Jönköpings BC:

Ett lag som främst trivs på beachen. Det märktes tydligt då det fanns flera bra individualiteter men kanske inte riktigt sammansvetsade som lag. Vi förlorade tyvärr denna match med knappa siffror. Vi hade stundom en hel del egna misstag, men i stort fungerade spelet bra.

 

Moheda:

Moheda är alltid stabilt trots sitt unga lag. Med ett par utmärkande spikers och allmänt bra block så skulle det bli en hård match till sista bollen. Eneryda var bäst i längden och vann matchen efter bra spel. Enligt undertecknad förmodligen vår bästa insats för dagen.

 

Spike:

Även här skulle det bli en lång och vass kamp om segern. Spike är ett rutinerat lag och således inte helt enkla att bemästra. Lyckligtvis slutade matchen till vår fördel och därmed ytterligare en seger för dagen i protokollet.

 

Halmstad:

Halmstad bestod i stort av ungdomar. Uppgiften kändes överkomlig på förhand och vi fullföljde vår uppgift att stå som segrare även här.

 

Final:

Efter tre av fyra segrar så stundade återigen final för Eneryda Volley. Än en gång skulle vi möta Jönköpings BC. Även denna match fick vi tyvärr tills slut se oss bemästrade på mållinjen efter en jämn match. Vi tappade tyvärr första set efter att själva ha haft flertalet setbollar med chans att vinna setet. Andra set så hade vi ett litet underläge hela vägen, vi knappade in på slutet men krafterna efter 4 tidigare matcher under dagen var slut, misstagen blev fler och Jönköping var bättre dom sista avgörande bollarna. 

 

Plus för dagen:

Trots att det inte gick hela vägen så visade vi att vi har blivit bättre på flera områden senaste tiden. Mottagning, försvar och pass var i stort bättre än senast. Christian, Daniel och Svenne visade att de bemästrade flera olika positioner på ett bra sätt. Ett extra plus för dagen går till Johan Svensson som med sin skadade axel på ett utomordentligt sätt agerade Libero, han gav ifrån sig ett mycket bra intryck med ett aktivt försvar!

Sist men inte minst, kul att Christian varit med och gjort matchdebut för Eneryda Volley!

  

 

Mvh


Marcus Nilsson
0709-261612
This is a mailto link
Administrator Eneryda Hemsida

Skribent: Marcus, Administrator

 

Vi säger TACK
till våra
sponsorer:

 

Anemonen

BT Järn

Carl-Magnus Entreprenad AB

Delta Data

ELME Spreader AB

Elmhults Screentryck

Emmas Massage

Ewas Skrädderi

FRAUSINGS Reklammix

Gerts Busstrafik AB

Harabas Falafel

HEMA Rostfritt

ICA Nära Liatorp

IKEA

Invacare Rea

Kronobergs bil

Kroons Vulk & Service

Mats El

Maxi ICA Stormarknad Älmhult

Mix Prylhuset

NATEK

NYBE AB

OBIK AB

Sibylla

Sjöstugans Camping

Smålands Fastighetsbyrå AB

Suez SITA

Tandhälsan

Vickos Måleri

Widings El

Willys

 

Tänk om

Vi arbetar med projektet Tänk om

 - Vi tänker till om idrott och alkohol

 

Postadress:
Föreningen Eneryda Volley - Volleyboll
c/o Boo Johansson, Norra Kulla
34372 Eneryda

Kontakt:
Tel: 047622018
E-post: This is a mailto link

Se all info