Hoppa till sidans innehåll

Herrarna spelade sitt tredje sammandrag

15 NOV 2010 10:02
I söndags var det dags igen! Moheda Volley stod som värd och vi kom med ett taggat Eneryda-lag till Moheda Sporthall.
  • Skapad: 15 NOV 2010 10:02

Efter givande träningar och finslipningar på brister i mestadels försvarsarbetet så var siktet än en gång högt ställt inför helgens matcher.

Vi var för dagen 9 personer i truppen.

 

Gruppmatch 1 mot Lenhovda:

Första matchen såg på pappret ut att bli överkomlig, vilket senare bekräftades med en 2-0 vinst samtidigt som vi fick chansen att spela runt laget och prova alternativa uppställningar.

 

Gruppmatch 2 mot Karlskrona:

Karlskrona är normalt ett mycket stabilt och vasst lag. Till detta sammandrag fattades det dock spelare och de var inte riktigt så sammansvetsade som de brukar vara. Med facit på hand borde detta ha slutat med 2-0 till Eneryda, dock var misstagen för många och det blev en rysare in på målsnöret. Eneryda vann de sista bollarna i det tredje och avgörande setet och vann sedermera tills slut matchen med 2-1.

 

Gruppmatch 3 mot Jönköpings BC:

I tredje matchen var det dags att möta förra omgångens segrare. JBC har ett etablerat centeranfall vilket skapar problem för oss. Samtidigt har de bra kantspikers och vi lyckas inte riktigt kontrollera deras anfall och våra egna misstag var för många. JBC vann med 2-0, sista set spelades ända tills 30-28 där tyvärr Eneryda inte lyckades hela vägen med att få ett tredje set. Eneryda blev därmed grupptvåa och Kalmar stundade som Semifinal-motståndare, enligt mig seriens bästa lag.

 

Semifinal mot Kalmar:

Semifinal då, mot de långa och hårt slående demonerna från Kalmar, med det klart bästa anfallet i serien. Nu började de tidigare matcherna sätta sina spår. Trötta kroppar resulterade i än mer misstag, men jag vill ändå poängtera att vi stretade emot bra med våra sista sparade krafter. Efter att vi sett till att ha bästa block mot de starkaste spelarna så kunde vi ta mer i försvar än i inledningen av matchen. Segern skrevs till Kalmar efter två relativt jämna set.

 

Match om 3:e plats mot Moheda:

Eftersom Moheda förlorade sin match mot JBC i semifinal så skulle vi nu få göra upp mot hemmalaget om 3:e-platsen.

Förslitningsskador i.o.m. det hårda underlaget, trötta kroppar, huvudvärk och yrsel är nog en "bra" summering på våra spelare inför dagens femte match. Efter fyra tidigare matcher fanns det inte mycket ork kvar, spelare stod över, spelare fick bytas ut, spelare fick spela på en bråkdel av sin kapacitet på grund av ovan.

Med dessa förutsättningar så visade sig också den sista matchen bli den sämsta. Redan i inledningen sprang Moheda iväg till 7-0 direkt i första set, vi hade inte ens kommit in på plan och kommunikationen existerade inte. Efter att i slutskedet reparetat lite av försprånget så stod Moheda som segrare i första set.

Med samma förutsättningar inför andra set så hade vi inte heller där det som krävdes. Med värk i kropparna och bankande huvudvärk så har man inte det som krävs i en krävande sport som volleyboll där fokusen hela tiden måste vara på topp. Försvaret och anfallet blev sämre än tidigare matcher och Moheda stod tills slut som segrare även i andra set, även om det var något jämnare än första.

 

Summering:

Det är uppenbart att vi inte har den fysik som krävs för att hålla kropp och fokus på topp i fem matcher. Symptomen har varit desamma i samtliga sammandrag, vi orkar inte hålla i högsta växeln när de sista och viktigaste matcherna står framför oss.

Förutom att jag ser som självklart att vi fokuserar på att träna mer fysik (även individuellt utanför träningarna), så vill jag även slå ett slag för vikten av rätt kost och intag av vatten en lång och krävande dag som dessa sammandrag innebär.

För dagen ser jag inte direkt någon som utmärkte sig, säsongens sämsta resultat (4:e plats) och jag tror att samtliga i laget kan höja sig något snäpp mot vad vi presterade denna gång.

 

Mvh


Marcus Nilsson
0709-261612
This is a mailto link
Administrator Eneryda Hemsida

Skribent: Marcus, Administrator

 

Vi säger TACK
till våra
sponsorer:

 

Anemonen

BT Järn

Carl-Magnus Entreprenad AB

Delta Data

ELME Spreader AB

Elmhults Screentryck

Emmas Massage

Ewas Skrädderi

FRAUSINGS Reklammix

Gerts Busstrafik AB

Harabas Falafel

HEMA Rostfritt

ICA Nära Liatorp

IKEA

Invacare Rea

Kronobergs bil

Kroons Vulk & Service

Mats El

Maxi ICA Stormarknad Älmhult

Mix Prylhuset

NATEK

NYBE AB

OBIK AB

Sibylla

Sjöstugans Camping

Smålands Fastighetsbyrå AB

Suez SITA

Tandhälsan

Vickos Måleri

Widings El

Willys

 

Tänk om

Vi arbetar med projektet Tänk om

 - Vi tänker till om idrott och alkohol

 

Postadress:
Föreningen Eneryda Volley - Volleyboll
c/o Boo Johansson, Norra Kulla
34372 Eneryda

Kontakt:
Tel: 047622018
E-post: This is a mailto link

Se all info