Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsåret


 

 

De olika lagen:

 

Volleybompa: Lek, hinderbana och bollaktiviteter för barn 3-5 år samt deras föräldrar. En förälder är alltid med och hjälper sitt barn under hela passet.

Kidsvolley (Level 1-3): Barnen kastar och fångar bollen på olika sätt och försöker ”bränna ut” motståndarna för att få poäng. Man är fyra spelare på varje sida av nätet och man står 2 fram och 2 bak. Badmintonlinjer gäller, 2 m näthöjd. Ett snabbt spel där man roterar efter varje överkastad boll. För barn 6-9 år.

Level 4: Man är 4 spelare på varje sida där man står som i en diamant. Spelaren längst bak är baklinjespelare och servar, dock max 4 gånger i rad. Varje lag spelar bollen tre gånger innan man ska få över bollen till andra sidan. Andra slaget kan fångas och kastas som en pass till en lagkamrat. En studs är tillåten, dock inte på serve. Matcherna kan vara tidsbestämda eller spelas i bäst av 3 set. Näthöjd 2 m. Underarmsserve bakom 4,5 m från nät tillåten.

Level 5: Samma som Level 4 men man får inte fånga bollen. Varje lag har tre slag på sig innan man ska få över bollen till andra sidan. Underarmsserve bakom 4,5 m från nät tillåten eller valfri serve bakom baslinjen.

Level 6: Samma som Level 5, men efter block får bollen inte studsa (då är den död). Näthöjd 2,10 m. Valfri serve bakom baslinjen.

Level 7: Samma som Level 6 men helt utan studs.

U16: 6-mannaspel utan studs. Näthöjd 2,10 m. Spelarna får max fylla 15 år under vårterminens år för att delta i U16.

U18: 6-mannaspel utan studs. Näthöjd 2,18 m. Spelarna får max fylla 17 år under vårterminens år.

 

 

Beachvolley-läger v.26

Under vecka 26 brukar Eneryda volley anordna ett beachvolley-läger i Bökhult på dagtid. Tiderna har varierat lite under årens lopp men normalt sätt pågår det under några timmar på förmiddagen. En liten avgift tas ut av deltagarna och då får man träning under 5 dagar och massa lek och kul med jämnåriga. Dessutom brukar våra sponsorer se till att vi har mellanmål att bjuda på varje dag.

De som leder lägret är feriearbetare från kommunen. Vi brukar ha 3 i varierande åldrar, men alla ska ha någon form av volleyboll-bakgrund. Inför lägret görs ansökan till kommunen och sedan hålls intervjuer med de tilldelade ledarna. Ledarnas arbetstid är 5h/dag exklusive 30 min lunch. I den arbetstiden ingår planering och förberedelse av lägret samt arbete med planerna. Vid behov sätts det upp ett mobilt nät vid sidan av de två befintliga planerna.

På plats ska det alltid finnas en handledare tillgänglig. Denna handledare ska också fylla i ledarnas timrapporter efter lägret och ha samtal med dem om deras arbete.

 

Sommartoppen

Under ett antal söndagar på sommaren pågår beachtävlingen ”Sommartoppen” i Bökhult . Den är öppen för allmänheten och det kostar 20:-/deltagare och tillfälle att delta och ALLT går till välgörenhetsorganisationen ”Beachvolley mot cancer”. På plats lottas, alternativt delas lagen in efter tabellen som blir efter första tillfället. Poäng delas ut efter varje söndag och poängmängden beror på hur många som deltar. I det lag som kommer sist får varje individuell spelare 2 poäng var. Sedan ökar poängen upp till det vinnande laget som får två poäng mer än tvåan. Efter alla dessa söndagar koras de bästa spelarna (alternativt de som deltagit flest gånger) och priser delas ut, gärna i samband med att man samlas på Sjöstugan och äter tillsammans (till självkostnadspris). Priserna brukar bli skänkta av sponsorer.

 

Beach SM

Under juli månad pågår Beach SM i Falkenberg. Det krävs inget kval för att vara med, utan varje lag kan anmäla sig och sedan går man på rankningspoäng (poäng som du får när du är med i olika beachtävlingar) om det är för många anmälda. De yngre spelarna får ha 3 spelare/lag medan det för de äldre spelarna är 2 spelare/lag som gäller.

 

Körschema

Varje lag bör i september månad, när serietabellerna är klara, göra ett körschema för säsongen. Där skrivs alla matcher och Mikasa challenge m.m. in. Till varje match utser man sedan chaufförer efter hur många spelare man är och man utser även en som ansvarar för att ta matchkläder och sedan tvätta dessa. I körschemat kan det också stå vilken utrustning som man bör ha med till matcherna (skor, shorts, mat, mellanmål, vattenflaska, duschgrejer m.m.) samt samlingsplats och samlingstid.

 

Försäsong seniorer

Knallecupen i Borås. Andra helgen i september, lördag till söndag

Euro Finans Cup i Lund. Tredje helgen i september, brukar vara lördag.

Lescelius Cup i Åstorp. Sista helgen i september, brukar vara lördag.

 

Föreningsmöte

I början av september hålls ett föreningsmöte där samtliga lagmedlemmar, föräldrar och ledare bjuds in. Vi samtalar om hur man önskar ha det i föreningen och lägger upp arbetet för säsongen.

 

Stödlotteri

För att få in pengar till klubben hålls ett stödlotteri i november månad. Fungerar ungefär som ett halva potten-lotteri. En lott säljs för 100:- och då går 50:- till föreningen och resterande pengar går till lotteriet. Alla medlemmar i klubben förväntas göra sitt bästa med försäljningen. Dragningen sker på kommunhuset och resultatet presenteras i samband med en damlagsmatch. Lotteriet innehåller flera vinnare med olika prissummor.

Det här är ett viktigt sätt för klubben att få in pengar till verksamheten.

 

Träningsläger för ungdomar

I augusti/september brukar Eneryda Volley anordna ett träningsläger för ungdomarna i klubben (gäller ej volleybompa och kidsvolley). Detta genomförs på hemmaplan, helst i Haganäs under dagarna två. Normalt sett kör man ett träningspass på förmiddagen på lördagen, sedan paus för lunch hemma. Därefter väntar ytterligare ett träningspass på eftermiddagen och sedan mat på restaurang (till ett självkostnadspris). Efter det är det bowling och sedan övernattning på Haganäs i skolsalar. Söndagen inleds med frukost och städning och sedan avslutas lägret med ett förmiddagspass, där man försöker spela så mycket matcher som det går.

I samband med lägret tas det även lagfoton till programblad och hemsida.

 

Tomtecupen

Eneryda Volleys årliga tomtecup äger oftast rum på tisdagen innan skolan har julavslutning. Den sker på Haganäs och tanken är att ungdomsspelare ska få blandas med och möta andra spelare i klubben, ända upp till seniornivå. Tanken är också att föräldrar och syskon ska få chans att delta och spela under trevliga former tillsammans med sina barn och andra i föreningen.

Under arrangemanget spelas det julmusik och man får gärna ha tomteluva på sig. När alla har kommit delas de aktiva upp i 8 olika lag (om deltagarantalet inte kräver färre eller fler lag). 4 nät är uppe och alla lagen kan spela hela tiden. Lagmedlemmarna presenterar sig för varandra och skapar ett lagnamn. Sedan är det tidsbestämda matcher tills alla har mött alla. Då koras det vinnande laget! De spelare som normalt spelar med studs, får även göra det under tomtecupen, men de andra kör utan studs.

Efteråt bjuder klubben på pepparkakor och julmust.

 

Påsksmällen

En turnering som vi anordnar för skolungdomar. 4-mannalag som spelar med studs på Haganäs. Mixade lag är tillåtna och priser delas ut. En viss anmälningsavgift för lagen.

 

Kal å Ada- cup

I början på maj månad anordnas det alltid en tävling i Göteborg för 6-manna lag. Klubben brukar vara representerad där och bo på Scandic hotell i Mölndal. Tävlingen är öppen både för herr- och damlag och även för ungdomslag. I turneringen spelar man med handikapp, beroende på vilken nivå spelarna spelat under säsongen. Det innebär att vilket lag som helst egentligen kan vinna. Kal å Ada pågår under två dagar, där det är gruppspel på lördagen och slutspel med direktutslagning på söndagen.

 

Mikasa Challenge Örebro

Inomhussäsongen för ungdomar, både tjejer och killar, avslutas i och med Mikasa Challenge i Örebro. Det är årets höjdpunkt och runt 300 lag brukar delta i detta 4-manna mästerskap! Det pågår under dagarna 3, oftast i april/maj och inleds med någon aktivitet på fredagskvällen. På lördagen spelas gruppspel och på söndagen spelar man slutspel. Lagen anmäls efter den nivå man är på, vilket innebär att man får möta jämnbördiga motståndare.

Klubben står för ledarnas kostnader, men spelarna betalar själva för mat och logi, samt för resan dit och hem. Vi ser gärna att så många som möjligt av föräldrarna följer med och hjälper till! Man sover i skolsalar eller idrottshallar och får all mat tillagad på plats. Sista anmälan brukar vara i februari/mars. Håll utkik på svenska volleybollförbundets hemsida för mer information.

 

SM

För de ungdomslag som spelar 6-manna är det kval till de svenska mästerskapen samt sedan också SM under våren. Om man klarar kvalet deltar man i SM, annars finns möjlighet att delta i de öppna mästerskapen.

 

Tysklandsresa

Vartannat år försöker Eneryda volley att åka på en resa med U16 och U18 till Tyskland. Där bor man i idrottshallar och umgås med vänföreningen Lüdinghausen. Man deltar i en turnering och gör en hel del kringaktiviteter.  För att finansiera resan genomförs olika säljarrangemang av spelarna under året och dessutom ansvarar de för kioskförsäljningen vid alla hemmamatcher där de får behållningen av det sålda. Man söker också bidrag på olika sätt.

 

Idrottsskola

Under vecka 40-42 på onsdagar är Eneryda Volley ansvariga för idrottsskolan för 8-åringar i Linnéhallen. Ledare är de olika spelarna i U16, U18 och dam/herr. Under de tre kvällarna är det 2 olika barngrupper som kommer, en med start kl.17.30 och med start kl.18.30. Varje grupp är på plats i 45 minuter och får testa på kidsvolley.

Under året är det en del möten med övriga klubbar och kommunansvarig gällande idrottsskolan. Dessutom är det en gemensam uppstart i september på Haganäs, där vi förväntas ha med 2-3 ledare.

Avslutningen av hela idrottsskolan sker i maj på Älmekulla. Barnen går från torget dit och väl på plats ansvarar Eneryda Volley för en station där man på något sätt får testa något volleyboll-aktigt (förslagsvis en mobil plan eller att man får prova på att serva i rockringar). Cirka 3 ledare behövs och det bjuds på hamburgare på plats.

 

Avslutning

För att tacka de ledare som föreningen har, samt för att uppmärksamma alla spelare och ha en gemensam träff i slutet av inomhussäsongen, bokas Haganäs matsal för en avslutning i maj. Under träffen bjuds det på fika, ledare tackas, information om beachvolley och nästa säsong ges, en tillbakablick på säsongen sker och det delas ut träningspriser, utvecklingspriser och pris till en bra lagkamrat.

 

LOK-stöd

Vid varje träning, match eller annan träff ska det upprättas en aktivitet i idrottonline. När aktiviteten sedan har ägt rum, görs en närvaroregistrering i idrottonline (eller så kan ledarna göra det via telefonerna). Detta ska sedan skickas in två gånger per år till riksidrottsförbundet samt till kommunen för att få bidrag för våra deltagare. Man får bidrag för alla i åldern 7-25 år. Detta är en oerhört viktig inkomstkälla för föreningen, och därför är det ytterst betydelsefullt att alla aktiviteter och alla deltagare närvaroregistreras!

 

 

Uppdaterad: 19 SEP 2017 18:51 Skribent: Eneryda Volley

 

Vi säger TACK
till våra
sponsorer:

 

Anemonen

BT Järn

Carl-Magnus Entreprenad AB

Delta Data

ELME Spreader AB

Elmhults Screentryck

Emmas Massage

Ewas Skrädderi

FRAUSINGS Reklammix

Gerts Busstrafik AB

Harabas Falafel

HEMA Rostfritt

ICA Nära Liatorp

IKEA

Invacare Rea

Kronobergs bil

Kroons Vulk & Service

Mats El

Maxi ICA Stormarknad Älmhult

Mix Prylhuset

NATEK

NYBE AB

OBIK AB

Sibylla

Sjöstugans Camping

Smålands Fastighetsbyrå AB

Suez SITA

Tandhälsan

Vickos Måleri

Widings El

Willys

 

Tänk om

Vi arbetar med projektet Tänk om

 - Vi tänker till om idrott och alkohol

 

Postadress:
Föreningen Eneryda Volley - Volleyboll
c/o Boo Johansson, Norra Kulla
34372 Eneryda

Kontakt:
Tel: 047622018
E-post: This is a mailto link

Se all info